Miljömässig hållbarhet

Vad gör rainbowcups för miljömässig hållbarhet?

Miljömässig hållbarhet är viktigt på rainbowcups. Som ett ansvarsfullt företag ingår vi i återvinningssystemet Green Dot (Der Grüne Punkt), där vi deltar i insamlingen av återvinningsbart material. Varje år höjer vi andelen av våra produkter som samlas in och återvinns.

Dag för dag arbetar vi hårt för att öka användningen av återvunna råvaror som rPET, som är PET-plast från återvinning, såväl som material tillverkade av förnybara källor som PLA eller CPLA, som är en termoplastisk polyester som erhålls genom kondensation och kristallisation av mjölksyra. PLA tillverkas vanligtvis av fermenterad växtstärkelse som majs, kassava, sockerrör eller sockerbetsmassa. Den är tillverkad av 100 % förnybara resurser och är också biologiskt nedbrytbar och komposterbar.

Vi ersätter de mest miljöskadliga produkterna med deras miljövänliga versioner. Vi har tagit bort plaststrån och kafferörare från vårt erbjudande, eftersom dessa drabbade miljön mest. Nyligen har vi lagt till komposterbara fiberlock av pappersmassa till vårt erbjudande.

För miljömässig hållbarhet ökar vi kontinuerligt antalet av våra produkter tillverkade av biologiskt nedbrytbara och komposterbara material enligt EN 13432:2002-standarden.

Vi gynnar FSC- eller PEFC-certifierade pappersleverantörer eftersom vi vill att papperet vi använder ska vara tillverkat av trä som kommer från ansvarsfullt skötta skogar.

Branded ECO paper cups, eco-friendly paper cups, environmental sustainability

Våra BIO pappersmuggar använder en ny vattenbaserad barriär istället för PLA, så enligt en allmän uppfattning om SUP-direktivet behöver du inte använda logotypen “plast i produkten”, men för att vara 100 % säker, kontrollera dina nationella bestämmelser .

plastic in product logo

Denna gröna förvandling kan sträckas ännu längre genom dina köpbeslut! Låt oss få det att hända tillsammans!